En Koleji pozitif her alanda en iyileri yetiştirmek üzere, yönetim kurulu başkanından başlayarak tüm kademelerde eğitimci kimliklerin bir araya gelerek kurduğu bir okuldur.

Bu bağlamda her bir öğrenci en iyi olmanın sorumluluğu ve başta kendisi olmak üzere ailesi ve ülkesi için yetenekleri dâhilinde en iyi olma hedefi ile güdülenmektedir.

Yöneten, sorumluluk sahibi, kendini geliştiren, hakkaniyetli, alçak gönüllü ve dürüst bireyler yetiştirmek temel kariyer prensibimizdir.

Bizler Uluslararası alanda ülkesini temsil edebilen, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda sürekli kendini geliştiren ve üreten nesiller yetiştirmek üzere yola çıkan bir tutum sergilemekte ve bu kültür için gerekli sosyal imkânları tüm öğrencilerimize sunmaktayız. Onların en iyi olmaları için gerekli sosyal kültürel ve akademik bütün koşulları kendilerine sunmaktayız.

Amacımız yaktığımız meşalenin yıllar boyunca cehalet ile olan – özellikle de son yıllarda diplomalı cehaletle olan- savaşta hep parlaması ve eğitim ateşi ile tüm bireyleri kuşatmasıdır. Bu bağlamda gerekli olan özgün, çağdaş ve cumhuriyetçi çizgiden ödün vermeden süreklilik ilkesine bağlı olarak aydınlık nesiller yetiştirmek için var olmaya var mısınız?