Öngösterim Görseli

1.KISIM AKADEMİK

Öğrencilerimizin okul puanları, LGS puanları, sosyal becerileri ve kurum için uygulanan kendini keşfet sınavına göre sınıflara ayrılmaktadır. Her bir öğrencinin akademik açıdan eksiğinin kalmaması adına haftalık konu taramaları, on beşer günlük akademik gelişim izleme sınavları, aylık deneme sınavları ve modül sonu seviye sınavları ile akademik gelişimleri takip edilir ve ihtiyaç duyan öğrencilerimizin tamamına etütler, üçerli ders grupları destekleri ve bire bir etütler ile akademik gelişimleri doğrultusunda tam yönlendirme ile kendilerini keşfetmeleri sağlanmaktadır. Bu süreç sınıf danışman öğretmenlerimiz, rehberlik servisi ve müdüriyet tarafından bizzat takip edilmekte bir çok farklı açıdan değerlendirilmektedir. Öğrencilerimiz verilen takviye kaynaklar ile ayrıca ev için de ödevlendirilmekte bu üniversite hazırlık sürecinden temel disiplin kazanma yılı olan dokuzuncu sınıfta zamanı en iyi şekilde kullanmayı kavramaktadırlar. Okul sınavları üniversite modülü şekliyle sınav haftası şekilde uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz tüm okul aynı hafta için de tüm derslerden sınav olmaktadır. Tüm gruplar kelebek sistem dediğimiz şekilde 100 kişi aynı salonda sınav olmaktadır. Bunun yanında dileyen öğrencilerimiz toplamda 5 branştan danışman öğretmenleri ile belirledikleri konular üzerine MLA formatında junior makaleler sunarak ödev teslimi de yapabilmekte ve akademik puanlarını arttırabilmektedirler. Tüm öğrencilerimiz her bir modülde;

Haftalık konu tarama testleri(8 adet)

Akademik gelişim izleme testleri(4 adet)

Aylık deneme sınavları(2 adet)

Modül sonu akademik gelişim izleme sınavı(1 adet)

Olmak üzere toplamda yazılılar harici on beş deneme sınavı olmaktadır. Buradaki değerlendirmeler de akademik olarak öğrencimizin notlarından birini oluşturmaktadır.

2.KISIM SOSYAL

Ergenlik dönemi yanı sıra zorlu bir LGS sınavı hazırlık sürecinden geçen öğrencilerimiz dünyada yaşanan Covid sürecinin getirdiği aksaklıkları tam sindiremeden ülkemizde yaşanan deprem ve benzeri olaylar ile de her ne kadar farkında olmasalar da bir hayli yıpranmışlardır. Bu süreçte maalesef kendileri adına çok girişimlerde bulunamamış ya da bulundukları girişimleri sürdürülebilir bir duruma gelememiştir. Bu sebeple kendilerinin akademik hayatın dışında resim, müzik, spor gibi aktiviteler ile haftalık olarak yönlendirmeler sayesinde bir rota çizmeye başlarlar. Örneğin öğrencilerimiz, satranç bocce, dart gibi sporlarda bireysel ve takım olarak turnuvalara hazırlanmakta ve buradaki başarıları sayesinde özgüvenli bireyler haline gelmede büyük başarılar elde etmektedirler. Ayrıca çağımızın gerekliği olmaz ise olmazı haline gelen internet dünyasında da yazılım, grafik, sosyal medya okur yazarlığı gibi kendilerine finansal okur yazar olabilme yolunda büyük katkılar sağlayacak alanlarda da çalışma imkanlarına sahip olmaktadırlar. Ayrıca dönem için 4 modülün her birine ayrı ayrı yayılmış olan zorunlu sosyal sorumluluk aktiviteleri (örneğin dünya hayvanları koruma gününde zorunlu barınak ziyaretleri, yem toplama kampanyaları vb.) ile de sosyal olarak paylaşmayı ve sorumluluk bilincine sahip bireyler olurlar. Ayrıca sosyal kulüpler ile ( scrabble kulübü, speaking club, coding club,şiir kulübü vb.) sürdürülebilir hafta sonu etkinlikleri ile de öğrencilerimizin sosyal bireyler olurken kendilerini geliştirmelerine olanaklar sağlanmaktadır.

3.KISIM KÜLTÜREL

Zamanın büyük bir kısmını okulda bizler ile geçiren öğrencilerimizin yaparak ve yaşayarak öğrenme, bilgiyi kalıcı hale getirme stratejisi kapsamında modül bazlı olarak müfredata paralel olarak ilerleyen yurt içinde ve yurt dışında gezilere katılmaları sağlanmaktadır. Bu hususta öğrencilerimiz coğrafi konum konusu ile alakalı olarak şehrimizde ve bölgemizde bulunan yerleri arkadaşları ve öğretmenleri ile yakından gözlemleyebilmekte ve bilgilerinin kalıcılığını sağlamaktadırlar. Her bir ders için bu tarz etkinlikler planlanmakta olup olabildiğince çok kültürel mirasa etkileşim sağlanmaktadır. Erasmus + gibi ulusal ajans destekli projeler ile ülke sınırları dışında da incelemeler yapma fırsatına sahip olan öğrencilerimiz aynı zamanda kendilerini uluslararası alanda da temsil etme şansına sahip olabilmektedirler.

4.KISIM YABANCI DİL 

Öğrencilerimiz, main course, projects in English, international student orientation şeklinde üç bölümde İngilizceyi edinmektedir. Main course dersleri genel geçer kurallar yanı sıra dinleme, okuma, yazma ve konuşma gibi dört temel beceri üzerine kurgulanmaktadır. Proects in English ve international student orientation ise öğrencilerin edindikleri bilgi ve becerileri aktarabilmesi üzerine kurgulanmış olup temek olarak Konuşma üzerine planlanmıştır. Bu hususta partner ülke okullarımız ile aylık görüşmeler yapılmakta ve ikinci modül sonunda online projeler yürütülmektedir. Yürütmekte olduğumuz ulusal ajans destekli projeler sayesinde hibeli ve hibesiz olarak proje türüne göre öğrencilerimiz yılda en az bir kere yurtdışına çıkabilmektedirler. Bu tarz değişimler genelde Modül arası tatillere göre ayarlanmakta olup öğrencilerin akademik olarak geri kalmasının önüne geçerken tatilleri de sorumlu bir şekilde değerlendirmelerine destek olur. Proje türüne ve katılım amacına göre aile ile de yürütülen projeler yapılmakta ve öğrenciler sadece ders içinde değil dışında da bu alana teşvik edilmektedir. İkinci yabancı dil olarak uygulanmakta olan Almanca dersi de aynı şekilde ilerlemektedir. Öğrenciler zorunlu olarak Almanca da almakta ve Almanya hükümeti tarafından kabul gören Goethe Instıtut ile A1 ve A2 kurları yıl içine yayılarak verilmektedir. Öğrencilerimiz dilerse aynı zamanda Cambridge ve toefl, ıelts gibi uluslararası sınavlara da hazırlanmakta ve kariyerlerine yurt dışındaki partner okullarda devam edebilme yolunda adımlar atmaktadırlar. Geçtiğimiz yıllarda lisemizden mezun olmuş ve şu an Polonya, Almanya, Canada gibi ülkelerde üniversite hayatlarına devam eden öğrencilerimizden direkt olarak bilgi alabilmekte olan öğrencilerimiz dilerse A DAY IN A FOREIGN CAMPUS ONLINE etkinliği ile ziyaretlerde bulunabilmektedirler.

WeCreativez WhatsApp Support
Enfen koleji öğrenci bilgilendirme ve destek
👋Merhaba, Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?